RapidSSL

2.5/5
RapidSSL

Pris per år

490 kr

Vad SSL-certifikatet skyddar:

En domän
SSL-certifikatet skyddar en enstaka domän, exempelvis doman.se eller sub.doman.se

Multidomän (SAN)
SSL-certifikatet skyddar flera domäner med ett och samma certifikat, exempelvis doman.se, annandoman.com, mail.doman.se

Multidomän (SAN) + Wildcard
SSL-certifikatet skyddar flera domäner och oändligt antal subdomäner med ett och samma certifikat, exempelvis *.doman.se och *.annandoman.com

Wildcard
SSL-certfikatet skyddar en enstaka domän med oändligt antal subdomäner, exempelvis *.doman.se

UCC/SAN
SSL-certifikatet skyddar flera domäner med ett och samma certifikat och har stöd för UCC, exempelvis doman.se, annandoman.com, mail.doman.se

Dokument/e-post (S/MIME)
SSL-certfikatet kan exempelvis kryptera och signera dokument och e-post

Kod
SSL-certifikatet används för att signera kod (applikationer)

Skyddar

En domän

SSL-certifikat med Domänvalidering (DV)
Det innebär att det räcker med att intyga ägarskapet av domänen som beställningen avser för att certifikatet skall utfärdas (E-post, DNS eller HTTP)

SSL-certifikat med organisationsvalidering (OV) * 
Det innebär att certifikatsutfärdaren utöver domänvalideringen utför en grundläggande kontroll av att företaget eller organisationen existerar.

SSL-certifikat med Utökad organisationsvalidering (EV) * 
Det innebär att certifikatsutfärdaren utöver domänvalideringen utför en grundläggande kontroll av att företaget eller organisationen existerar.

* Obs! Beställning av SSL-certifikat med OV/EV kräver ett organisationsnummer / juridisk person.

Validering

Domänvalidering (DV)

Hur snabbt SSL-certifikatet kan utfärdas förutsatt att informationen i beställningen är korrekt.

Utfärdas på

10-minuter

Hur du kan validera ägarskapet av domänen som SSL-certifikatet avser i samband med beställning.

E-post (rekommenderas):
- admin@doman.se
- administrator@doman.se
- hostmaster@doman.se
- postmaster@doman.se
- webmaster@doman.se

DNS-post:
- Exempelvis ett CNAME eller TXT-inlägg

Filupladdning (HTTP):
- Uppladdning av en .txt fil som skall vara nåbar publikt över internet

Domänvalidering

Via e-post, DNS, HTTP

Om ett dataintrång skulle ske och krypteringen skulle visa sig vara knäckt så ingår en försäkring från certifikatsutfärdaren. Aktuella villkor finns att läsa hos certifikatsutfärdarna för mer information.

Garanti

$10000

SSL-certifikatet har stöd för över 99 % av de webbläsare som används världen över.

Webbläsare

Browserstöd +99 %

SSL-certifikatet kan installeras på flera servrar eller tillämpningar utan extra kostnad.

Serverlicensiering

Fri obegränsad server- licensiering: Ja

Om du tappat bort den privata nyckeln eller av andra skäl behöver utfärda SSL-certifikatet på nytt så ingår det utan extra kostnad.

Utfärdanden

Fria obegränsade utfärdanden: Ja

SSL-certifikatet skyddar automatiskt med och utan inledande www så du behöver inte ange det i domän / Common Name.

www

Skyddar med/utan inledande www: e-post, DNS, HTTP

En siteseal är en grafisk ikon som kan bäddas in på webbplatsen för  att påvisa att den är skyddad av ett giltigt SSL-certifikat. Skillnaden mellan statisk och dynamisk site seal är att den dynamiska är klickbar och kan ge besökaren mer information för att känna sig trygg.

Siteseal

Statisk

Sammanfattning av RapidSSL

RapidSSL Certificate är ett billigt och prisvärt SSL-certifikat som skyddar en domän (med och utan inledande www). SSL-certifikatet är av typen Domänvalidering (DV) och utfärdas inom 10 minuter efter att validering utförts.

RapidSSL-certifikatet är ett av de mest använda SSL-certifikaten på marknaden idag. Det ger en hög grad av säkerhet för webbplatser, vilket är avgörande för att skydda användarinformation och för att bygga förtroende hos besökare.

Ett RapidSSL-certifikat ger ett antal funktioner som är viktiga för att säkra en webbplats. En av dessa funktioner är 256-bitars kryptering, vilket säkerställer att all information som överförs mellan webbservern och användaren är krypterad och skyddad från obehörig åtkomst. Dessutom stöder RapidSSL-certifikatet både SHA-2 och SHA-256-hashfunktionerna, vilket är de mest avancerade hashfunktionerna på marknaden idag.

RapidSSL-certifikatet är också snabbt och enkelt att installera, vilket gör det till ett populärt val för webbplatser av alla storlekar. Ett RapidSSL-certifikat kan köpas och installeras på bara några minuter, vilket innebär att en webbplats kan skyddas snabbt och enkelt utan att det kräver någon särskild teknisk kompetens.

En annan viktig funktion hos RapidSSL-certifikatet är dess möjlighet att stödja flera domäner. Detta innebär att en webbplatsägare kan använda samma certifikat för att skydda flera webbplatser, vilket gör det till ett kostnadseffektivt alternativ för organisationer som har flera webbplatser som behöver skyddas.

RapidSSL-certifikatet kommer också med en begränsad garanti, vilket innebär att om en besökare drabbas av ekonomisk skada på grund av en säkerhetsbrist på webbplatsen, täcker RapidSSL kostnaden upp till ett visst belopp.

Slutligen är certifikatet kompatibelt med de flesta webbläsare och mobila enheter, vilket säkerställer att alla besökare på webbplatsen kan lita på att deras information är säker.

Sammanfattningsvis är RapidSSL-certifikatet en pålitlig och kostnadseffektiv lösning för att säkra en webbplats. Det ger högkvalitativ kryptering, stöd för flera domäner och snabb och enkel installation. Med dessa funktioner kan webbplatser bygga förtroende hos besökare och skydda känslig information på ett effektivt sätt.

Behöver du skydda en domän och dess underdomäner? Då skulle vi rekommendera SSL-certifikatet RapidSSL Wildcard Certificate.