SSL-certifikat från GeoTrust

Geotrust är en välkänd Certificate Authority (CA) som erbjuder högkvalitativa cybersäkerhetslösningar för företag och organisationer. Företaget har en lång historia av att leverera högkvalitativa certifikat och säkerhetslösningar, vilket gör dem till en pålitlig partner för företag som vill skydda sin information och sin verksamhet.

Geotrust är också en av de mest prisvärda CA på marknaden. Deras priser är konkurrenskraftiga och deras certifikat är mycket prisvärda, vilket gör dem till ett populärt val för företag som vill skydda sin webbplats utan att spräcka budgeten.

SSL från GeoTrus
SSL-certifikatValideringUtfärdas inomGarantiSite sealPris / år
GeoTrust QuickSSL PremiumDomänvalidering (DV)10-minuter$500 000Dynamisk1 490 kr
GeoTrust QuickSSL Premium SANDomänvalidering (DV)10-minuter$500 000Dynamisk1 490 kr
GeoTrust QuickSSL Premium WildcardDomänvalidering (DV)10-minuter$500 000Dynamisk2 690 kr
GeoTrust True BusinessIDOrganisationsvalidering (OV)1-3 dagar$1 250 000Dynamisk690 kr
GeoTrust True BusinessID Multi-DomainOrganisationsvalidering (OV)1-3 dagar$1 250 000Dynamisk1 690 kr
GeoTrust True BusinessID Multi-Domain WildcardOrganisationsvalidering (OV)1-3 dagar$1 250 000Dynamisk4 990 kr
GeoTrust True BusinessID w/ EV Multi-DomainUtökad organisationsvalidering (EV)2-7 dagar$1 500 000Dynamisk3 195 kr
GeoTrust True BusinessID WildcardOrganisationsvalidering (OV)1-3 dagar$1 250 000Dynamisk2 595 kr
GeoTrust True BusinessID with EVUtökad organisationsvalidering (EV)2-7 dagar$1 500 000Dynamisk1 299 kr
SSL-certifikatPris / år
GeoTrust QuickSSL Premium1490 krVisa
GeoTrust QuickSSL Premium SAN1490 krVisa
GeoTrust QuickSSL Premium Wildcard2690 krVisa
GeoTrust True BusinessID690 krVisa
GeoTrust True BusinessID Multi-Domain1690 krVisa
GeoTrust True BusinessID Multi-Domain Wildcard4990 krVisa
GeoTrust True BusinessID w/ EV Multi-Domain3195 krVisa
GeoTrust True BusinessID Wildcard2595 krVisa
GeoTrust True BusinessID with EV1299 krVisa

Läs mer om GeoTrust

En av de viktigaste fördelarna  är deras fokus på att erbjuda certifikat med högkvalitativ kryptering och säkerhet. Deras SSL-certifikat är kompatibla med de flesta webbläsare och mobila enheter och ger högkvalitativ kryptering för att skydda användarnas information på webbplatsen. Dessutom har dem utvecklat flera andra typer av certifikat, inklusive Code Signing-certifikat och digitala ID:n, som alla har högkvalitativ säkerhet och användbarhet.

Dem är också kända för sin starka kundsupport. Företaget har en dedikerad supportavdelning som är tillgänglig dygnet runt för att hjälpa kunderna med eventuella frågor eller problem. Dessutom erbjuder de en mängd olika verktyg och resurser för att hjälpa företag att implementera sina säkerhetslösningar på ett effektivt sätt.

Företaget har också utvecklat flera innovativa teknologier för att skydda företag mot hot på nätet. Deras Site Seal är ett av de mest kända och använda verktygen på marknaden idag. Det ger företag en visuell indikation på att deras webbplats är säker och att deras information är skyddad.

Sammanfattningsvis är Geotrust en pålitlig och respekterad Certificate Authority som erbjuder högkvalitativa säkerhetslösningar för företag och organisationer. Med deras fokus på kvalitet, kundsupport och innovativ teknik är dem en utmärkt partner för företag som vill skydda sin information och sin verksamhet mot cyberhot.

Läs mer på GeoTrusts officiella webbplats.

Vanliga frågor och svar

SSL-certifikat med domänvalidering, (DV, Domain Validated), är den lägsta nivån av validering och innebär att SSL-certifikatet valideras mot den domän som beställningen avser. Domänvalidering sker via e-post (rekommenderas), DNS eller HTTP/filuppladdning.

SSL-certifikat med organisationsvalidering, (OV, Organization Validated), är den mellersta nivån av validering och innebär att SSL-certifikatet valideras mot den domän som beställningen avser samt att företaget- eller organisationens uppgifter kontrolleras av certifikatsutfärdaren innan SSL-certifikatet kan utfärdas. Ett SSL-certifikat med organisationsvalidering innehåller uppgifter om företaget- eller organisationen och ger besökaren möjlighet att kontrollera detta före känsliga uppgifter lämnas, exempelvis vid hantering av personuppgifter eller korttransaktioner.

SSL-certifikat med utökad organisationsvalidering, (EV, Extended Validation), är den högsta nivån av validering och innebär att SSL-certifikatet valideras mot den domän som beställningen avser samt att företaget- eller organisationens uppgifter noga kontrolleras av certifikatsutfärdaren innan SSL-certifikatet kan utfärdas. Ett SSL-certifikat med utökad organisationsvalidering innehåller uppgifter om företaget- eller organisationen och ger besökaren möjlighet att kontrollera detta före känsliga uppgifter lämnas, exempelvis vid hantering av personuppgifter eller korttransaktioner.

SSL-certifikat med wildcard innebär att certifikatet skyddar ett oändligt antal underliggande subdomäner.

Exempelvis så kan ett SSL-certifikat för *.exepeldoman.se skydda:

mail.exempeldoman.se
ftp.exempeldoman.se
webserver01.exempeldoman.se
osv…

Ett SSL-certifikat med multidomän, även kallat SAN (Subject Alternate Name), innebär att du kan skydda flera domäner med ett och samma SSL-certifikat. I de flesta SSL-certifikat med stöd för SAN så igår det skydd av huvuddomänen och ett antal extra domäner (SAN) i grundpriset. Dessutom går det att komplettera med fler domäner (SAN) efter behov, i de flesta fall upp till 250 stycken totalt.

Ett SSL-certifikat med multidomän kan exempelvis skydda följande med ett och samma certifikat:

mindoman.se
mindoman.com
doman.eu
sub.mindoman.se
mail.doman.eu

Ett SSL-certifikat med multidomän, även kallat SAN (Subject Alternate Name), + Wildcard innebär att du kan skydda flera domäner och dess obegränsade subdomäner med ett och samma SSL-certifikat. I de flesta SSL-certifikat med stöd för SAN + Wildcard så igår det skydd av huvuddomänen och ett antal extra domäner (SAN) i grundpriset. Dessutom går det att komplettera med fler domäner (SAN) efter behov, i de flesta fall upp till 250 stycken totalt.

Ett SSL-certifikat med multidomän (SAN) + Wildcard kan exempelvis skydda följande med ett och samma certifikat:

*.mindoman.se
*.mindoman.com
*.doman.eu

Den maximala giltighetstiden för ett SSL-certifikat är 12 månader från och med den 1 september 2020, efter ett beslut som fattats gemensamt av certifikatsutfärdarna och de ledande webbläsarna (CA/B Forum). 

Det innebär att oavsett var du köper ditt certifikat så måste det förnyas (valideras, utfärdas och installeras) årligen.

 

Ditt SSL-certifikat förnyas automatiskt ca. 30 dagar innan det löper ut (förutsatt att du inte har valt att avsluta tjänsten i kundportalen). I samband med förnyelsen så behöver du utföra validering, därefter utfärdas certifikatet med den nya giltighetstiden och kan installeras.