Sectigo SSL-certifikat

Sectigo (tidigare Comodo) är en global ledare inom cybersäkerhet och en välkänd Certificate Authority (CA). Företaget har en lång historia av att leverera högkvalitativa lösningar för att skydda företag och organisationer från cyberhot.

Företaget har utvecklat en mängd olika produkter och lösningar för att möta behoven hos organisationer av alla storlekar och typer. Till exempel erbjuder Sectigo SSL-certifikat, Code Signing-certifikat och digitala ID:n, samt avancerade teknologier för att skydda mot hot på nätet.

Deras SSL-certifikat är mycket populära på grund av deras höga krypteringsstandarder och stöd för de senaste säkerhetsprotokollen. Certifikaten är också kompatibla med de flesta webbläsare och mobila enheter, vilket gör dem enkla att implementera och använda.

SSL-certifikat från Sectigo
SSL-certifikatValideringUtfärdas inomGarantiSite sealPris / år
Sectigo Code Signing CertificateOrganisationsvalidering (OV)1-3 dagar$0Statisk4 690 kr
Sectigo EV Code Signing CertificateUtökad organisationsvalidering (EV)2-7 dagar$0Statisk5 290 kr
Sectigo EV Multi-Domain/UCCUtökad organisationsvalidering (EV)2-7 dagar$1 750 000Statisk3 790 kr
Sectigo EV SSLUtökad organisationsvalidering (EV)2-7 dagar$1 750 000Statisk2 199 kr
Sectigo Multi-Domain/UCC Wildcard (DV)Domänvalidering (DV)10-minuter$500 000Statisk3 790 kr
Sectigo OV SSLOrganisationsvalidering (OV)1-3 dagar$1 000 000Statisk1 690 kr
Sectigo OV SSL Multi-Domain WildcardOrganisationsvalidering (OV)1-3 dagar$1 000 000Dynamisk3 790 kr
Sectigo OV SSL Multi-Domain/UCCOrganisationsvalidering (OV)1-3 dagar$1 000 000Statisk1 290 kr
Sectigo OV Wildcard SSLOrganisationsvalidering (OV)1-3 dagar$1 000 000Statisk4 490 kr
Sectigo SSLDomänvalidering (DV)10-minuter$500 000Dynamisk890 kr
Sectigo SSL Multi-Domain/UCCDomänvalidering (DV)10-minuter$500 000Statisk890 kr
Sectigo SSL WildcardDomänvalidering (DV)10-minuter$500 000Statisk2 990 kr
SSL-certifikatPris / år
Sectigo Code Signing Certificate4690 krVisa
Sectigo EV Code Signing Certificate5290 krVisa
Sectigo EV Multi-Domain/UCC3790 krVisa
Sectigo EV SSL2199 krVisa
Sectigo Multi-Domain/UCC Wildcard (DV)3790 krVisa
Sectigo OV SSL1690 krVisa
Sectigo OV SSL Multi-Domain Wildcard3790 krVisa
Sectigo OV SSL Multi-Domain/UCC1290 krVisa
Sectigo OV Wildcard SSL4490 krVisa
Sectigo SSL890 krVisa
Sectigo SSL Multi-Domain/UCC890 krVisa
Sectigo SSL Wildcard2990 krVisa

Läs mer om Sectigo

Sectigo är också känd för sin innovativa teknik och sitt engagemang för att utveckla nya lösningar för att skydda företag mot cyberhot. Företaget har bland annat utvecklat sin unika IoT Identity and Access Management-lösning som ger säkerhet för anslutna enheter och applikationer.

Företaget har också en stark kundtjänst och support, vilket gör det enkelt för kunder att få hjälp med sina säkerhetsbehov. Sectigo har en dedikerad supportavdelning som är tillgänglig dygnet runt för att hjälpa kunderna med eventuella frågor eller problem.

Slutligen har dem ett stort fokus på att bygga förtroende hos kunderna genom att säkerställa att deras certifikat är högkvalitativa och pålitliga. Företaget har en rad olika certifieringar och utmärkelser som bekräftar deras kvalitet och tillförlitlighet som CA.

Sammanfattningsvis är Sectigo en pålitlig och respekterad Certificate Authority som erbjuder högkvalitativa säkerhetslösningar för företag och organisationer. Med sin innovativa teknik, starka kundsupport och fokus på kvalitet och tillförlitlighet är företagets tjänster ett utmärkt val för alla som söker en pålitlig partner för att skydda sin verksamhet.

Läs mer på Sectigos officiella webbplats.

Sectigo - Vanliga frågor och svar

SSL-certifikat med domänvalidering, (DV, Domain Validated), är den lägsta nivån av validering och innebär att SSL-certifikatet valideras mot den domän som beställningen avser. Domänvalidering sker via e-post (rekommenderas), DNS eller HTTP/filuppladdning.

SSL-certifikat med organisationsvalidering, (OV, Organization Validated), är den mellersta nivån av validering och innebär att SSL-certifikatet valideras mot den domän som beställningen avser samt att företaget- eller organisationens uppgifter kontrolleras av certifikatsutfärdaren innan SSL-certifikatet kan utfärdas. Ett SSL-certifikat med organisationsvalidering innehåller uppgifter om företaget- eller organisationen och ger besökaren möjlighet att kontrollera detta före känsliga uppgifter lämnas, exempelvis vid hantering av personuppgifter eller korttransaktioner.

SSL-certifikat med utökad organisationsvalidering, (EV, Extended Validation), är den högsta nivån av validering och innebär att SSL-certifikatet valideras mot den domän som beställningen avser samt att företaget- eller organisationens uppgifter noga kontrolleras av certifikatsutfärdaren innan SSL-certifikatet kan utfärdas. Ett SSL-certifikat med utökad organisationsvalidering innehåller uppgifter om företaget- eller organisationen och ger besökaren möjlighet att kontrollera detta före känsliga uppgifter lämnas, exempelvis vid hantering av personuppgifter eller korttransaktioner.

SSL-certifikat med wildcard innebär att certifikatet skyddar ett oändligt antal underliggande subdomäner.

Exempelvis så kan ett SSL-certifikat för *.exepeldoman.se skydda:

mail.exempeldoman.se
ftp.exempeldoman.se
webserver01.exempeldoman.se
osv…

Ett SSL-certifikat med multidomän, även kallat SAN (Subject Alternate Name), innebär att du kan skydda flera domäner med ett och samma SSL-certifikat. I de flesta SSL-certifikat med stöd för SAN så igår det skydd av huvuddomänen och ett antal extra domäner (SAN) i grundpriset. Dessutom går det att komplettera med fler domäner (SAN) efter behov, i de flesta fall upp till 250 stycken totalt.

Ett SSL-certifikat med multidomän kan exempelvis skydda följande med ett och samma certifikat:

mindoman.se
mindoman.com
doman.eu
sub.mindoman.se
mail.doman.eu

Ett SSL-certifikat med multidomän, även kallat SAN (Subject Alternate Name), + Wildcard innebär att du kan skydda flera domäner och dess obegränsade subdomäner med ett och samma SSL-certifikat. I de flesta SSL-certifikat med stöd för SAN + Wildcard så igår det skydd av huvuddomänen och ett antal extra domäner (SAN) i grundpriset. Dessutom går det att komplettera med fler domäner (SAN) efter behov, i de flesta fall upp till 250 stycken totalt.

Ett SSL-certifikat med multidomän (SAN) + Wildcard kan exempelvis skydda följande med ett och samma certifikat:

*.mindoman.se
*.mindoman.com
*.doman.eu

Den maximala giltighetstiden för ett SSL-certifikat är 12 månader från och med den 1 september 2020, efter ett beslut som fattats gemensamt av certifikatsutfärdarna och de ledande webbläsarna (CA/B Forum). 

Det innebär att oavsett var du köper ditt certifikat så måste det förnyas (valideras, utfärdas och installeras) årligen.

 

Ditt SSL-certifikat förnyas automatiskt ca. 30 dagar innan det löper ut (förutsatt att du inte har valt att avsluta tjänsten i kundportalen). I samband med förnyelsen så behöver du utföra validering, därefter utfärdas certifikatet med den nya giltighetstiden och kan installeras.