SSL-certifikat från RapidSSL

RapidSSL är en Certificate Authority (CA) som är välkänd för sina prisvärda SSL-certifikat av hög kvalitet. Företaget har etablerat sig som en av de mest populära CA på marknaden tack vare deras högkvalitativa certifikat och deras dedikation till användarupplevelsen.

Dem är också en av de mest prisvärda CA på marknaden. Deras priser är konkurrenskraftiga och deras certifikat är mycket prisvärda, vilket gör dem till ett populärt val för företag som vill skydda sin webbplats utan att spräcka budgeten.

SSL-certifikat från RapidSSL
SSL-certifikatValideringUtfärdas inomGarantiSite sealPris / år
RapidSSLDomänvalidering (DV)10-minuter$10 000Statisk490 kr
RapidSSL Wildcard CertificateDomänvalidering (DV)10-minuter$10 000Statisk1 990 kr
SSL-certifikatPris / år
RapidSSL490 krVisa
RapidSSL Wildcard Certificate1990 krVisa

Läs mer om RapidSSL

En av de främsta fördelarna är deras höga säkerhetsstandarder. Deras SSL-certifikat erbjuder högkvalitativ kryptering och stöd för de senaste säkerhetsprotokollen, vilket garanterar en hög nivå av säkerhet för användarnas information på webbplatsen. Dessutom är certifikaten kompatibla med de flesta webbläsare och mobila enheter, vilket gör dem mycket enkla att använda.

Dem har också enkel och snabb hantering av certifikat, vilket gör det lätt för företag att implementera och använda sina certifikat. Företaget erbjuder enkel autentisering av domän och en snabb process för att generera certifikat, vilket sparar tid och pengar för företag som vill skydda sin webbplats.

Företaget är också känt för sin fokus på användarupplevelsen och användarvänlighet. Dem har utvecklat flera användarvänliga verktyg för att göra det enklare att hantera säkerhet på webbplatser.

Sammanfattningsvis är RapidSSL en pålitlig och respekterad Certificate Authority som erbjuder högkvalitativa och prisvärda säkerhetslösningar för företag och organisationer. Med deras fokus på kvalitet, användarvänlighet och prisvärdhet är dem ett utmärkt val för alla som söker en pålitlig partner för att skydda sin webbplats.

Läs mer på RapidSSLs officiella webbplats.

RapidSSL – Vanliga frågor och svar

SSL-certifikat med domänvalidering, (DV, Domain Validated), är den lägsta nivån av validering och innebär att SSL-certifikatet valideras mot den domän som beställningen avser. Domänvalidering sker via e-post (rekommenderas), DNS eller HTTP/filuppladdning.

SSL-certifikat med organisationsvalidering, (OV, Organization Validated), är den mellersta nivån av validering och innebär att SSL-certifikatet valideras mot den domän som beställningen avser samt att företaget- eller organisationens uppgifter kontrolleras av certifikatsutfärdaren innan SSL-certifikatet kan utfärdas. Ett SSL-certifikat med organisationsvalidering innehåller uppgifter om företaget- eller organisationen och ger besökaren möjlighet att kontrollera detta före känsliga uppgifter lämnas, exempelvis vid hantering av personuppgifter eller korttransaktioner.

SSL-certifikat med utökad organisationsvalidering, (EV, Extended Validation), är den högsta nivån av validering och innebär att SSL-certifikatet valideras mot den domän som beställningen avser samt att företaget- eller organisationens uppgifter noga kontrolleras av certifikatsutfärdaren innan SSL-certifikatet kan utfärdas. Ett SSL-certifikat med utökad organisationsvalidering innehåller uppgifter om företaget- eller organisationen och ger besökaren möjlighet att kontrollera detta före känsliga uppgifter lämnas, exempelvis vid hantering av personuppgifter eller korttransaktioner.

SSL-certifikat med wildcard innebär att certifikatet skyddar ett oändligt antal underliggande subdomäner.

Exempelvis så kan ett SSL-certifikat för *.exepeldoman.se skydda:

mail.exempeldoman.se
ftp.exempeldoman.se
webserver01.exempeldoman.se
osv…

Ett SSL-certifikat med multidomän, även kallat SAN (Subject Alternate Name), innebär att du kan skydda flera domäner med ett och samma SSL-certifikat. I de flesta SSL-certifikat med stöd för SAN så igår det skydd av huvuddomänen och ett antal extra domäner (SAN) i grundpriset. Dessutom går det att komplettera med fler domäner (SAN) efter behov, i de flesta fall upp till 250 stycken totalt.

Ett SSL-certifikat med multidomän kan exempelvis skydda följande med ett och samma certifikat:

mindoman.se
mindoman.com
doman.eu
sub.mindoman.se
mail.doman.eu

Ett SSL-certifikat med multidomän, även kallat SAN (Subject Alternate Name), + Wildcard innebär att du kan skydda flera domäner och dess obegränsade subdomäner med ett och samma SSL-certifikat. I de flesta SSL-certifikat med stöd för SAN + Wildcard så igår det skydd av huvuddomänen och ett antal extra domäner (SAN) i grundpriset. Dessutom går det att komplettera med fler domäner (SAN) efter behov, i de flesta fall upp till 250 stycken totalt.

Ett SSL-certifikat med multidomän (SAN) + Wildcard kan exempelvis skydda följande med ett och samma certifikat:

*.mindoman.se
*.mindoman.com
*.doman.eu

Den maximala giltighetstiden för ett SSL-certifikat är 12 månader från och med den 1 september 2020, efter ett beslut som fattats gemensamt av certifikatsutfärdarna och de ledande webbläsarna (CA/B Forum). 

Det innebär att oavsett var du köper ditt certifikat så måste det förnyas (valideras, utfärdas och installeras) årligen.

 

Ditt SSL-certifikat förnyas automatiskt ca. 30 dagar innan det löper ut (förutsatt att du inte har valt att avsluta tjänsten i kundportalen). I samband med förnyelsen så behöver du utföra validering, därefter utfärdas certifikatet med den nya giltighetstiden och kan installeras.