DigiCert Code Signing Certificate

5/5
DigiCert Code Signing Certificate

Pris per år från

4 990 kr

1-3 års giltighetstid valbart vid beställning.

Microsoft

Stödjer Microsoft Windows, VBA och Authenticode

Apple

Stödjer programvara till macOS

Övriga

Stödjer Java applets, Mozilla Object files, Adobe Air m.fl.

Verifierad utgivare

Tar bort varning / dialogruta om okänd utgivare

SmartScreen Reputation

Ger automatiskt godkänd SmartScreen Reputation: Nej

Sammanfattning av DigiCert Code Signing Certificate

DigiCert Code Signing Certificate är ett SSL-certifikat som skyddar programvara och kod, Code Signing Certificate. SSL-certifikatet är av typen Organisationsvalidering (OV), och utfärdas normalt inom 1-3 dagar efter att validering utförts.

Med DigiCert Code Signing Certificate säkerställer du att din programvara är säker och att användaren kan lita på att den kommer från en verifierad utgivare.

Digicerts Code Signing-certifikat är en högkvalitativ säkerhetslösning för utvecklare som behöver signera sin kod för att garantera autenticitet och säkerhet. Certifikaten är kända för sina höga säkerhetsstandarder och för deras tekniska funktioner som gör dem mycket användarvänliga och effektiva.

En av de viktigaste tekniska funktionerna i Digicerts Code Signing-certifikat är dess stöd för de senaste säkerhetsprotokollen. Certifikaten erbjuder högkvalitativ kryptering och stöd för SHA-2 och andra säkerhetsprotokoll. Vilket garanterar en hög nivå av säkerhet för användarnas information.

Certifikaten är mycket flexibla och användas för att signera kod för en mängd olika plattformar och enheter. Exempelvis för att signera kod för Windows, Mac OS, Linux, iOS och Android. Detta gör dem till ett mångsidigt alternativ för utvecklare.

Digicerts Code Signing-certifikat erbjuder också en hög grad av flexibilitet när det gäller val av signaturmetod. Utvecklare kan signera sin kod och välja mellan olika signeringsmetoder, inklusive PKCS#7 och Authenticode.

Sammanfattningsvis är Digicerts Code Signing-certifikat en bra lösning för utvecklare som behöver signera sin kod för att garantera autenticitet och säkerhet. Med dess stöd för de senaste säkerhetsprotokollen och flexibilitet när det gäller val av signaturmetod är Digicerts Code Signing-certifikat ett utmärkt val för alla som söker en pålitlig och effektiv lösning för att skydda sin kod.

Vill du uppnå automatisk Microsoft Smartscreen Reputation? Då skulle vi rekommendera SSL-certifikat för kodsignering med utökad organisationsvalidering (EV).

Frågor och svar om Code Signing Certificate

En kodsigneringscertifikat (Code Signing Certificate) möjliggör för programutvecklare att lägga till digitala signaturer till kod och inkludera information om sig själva och integriteten hos sin kod/mjukvara. De slutanvändare som laddar ner och kör digitalt signerade 32-bitars eller 64-bitars körbara filer (.exe, .ocx, .dll, .cab med fler) kan vara säkra på att koden verkligen kommer från en verifierad utvecklare och att det inte har manipulerats av en tredje part sedan den signerades.

Det är två skillnader:

 • Validering – OV innebär en grundläggande organisationsvalidering jämfört med EV som innebär en utökad organisationsvalidering
 • Microsoft Smart Screen Reputation – Med EV så får man automatiskt godkänd Microsoft Smart Screen Reputation.

Från och med den 1 juni 2023 kommer kodsigneringscertifikat att levereras som någon av följande alternativ när du lägger din beställning:

Comodo/Sectigo

 1. Leverans av hårdvarutoken (USB) från CA (certifikatsutfärdaren) som skickas säkert till kundens adress .
 2. Tillgänglig som en nedladdning för installation på kundens befintliga token/ HSM. Supporterade tokens/HSM för Comodo/Sectigo är följande:
  • Kundens befintliga hårdvarutoken (USB) från CA
  • Kundens befintliga YubiKey 5 FIPS HSM
  • Kundens befintliga Luna Network Attached HSM v7.x

DigiCert

 1. Leverans av hårdvarutoken (USB) från CA (certifikatsutfärdaren) som skickas säkert till kundens adress .
 2. Tillgänglig som en nedladdning för installation på kundens befintliga token/ HSM. Supporterade tokens/HSM för DigiCert är följande:
  • Kundens befintliga hårdvarutoken (USB) från CA
  • Kundens befintliga hårdvarutoken eller HSM (lägst FIPS 140-2 Level 2 or Common Criteria EAL 4+)

Det finns vissa krav som måste uppfyllas för att validera ett kodsigneringscertifikat. De tre huvudsakliga sakerna som måste verifieras innan utfärdandet av ett kodsigneringscertifikat är följande:

 1. Den juridiska existensen för organisationen eller individen som anges i certifikatets organisationsfält måste verifieras.
 2. E-postadressen till vilken kodsigneringscertifikatet ska skickas måste vara exempel@doman.se, där doman.se ägs av organisationen som anges i certifikatet.
 3. En återuppringning måste göras till ett verifierat telefonnummer för organisationen eller individen som anges i certifikatet för att verifiera att personen som placerar beställningen är en auktoriserad representant för organisationen.